Annons

Opera på Skäret gör "Maskeradbalen"

Kultur • Publicerad 14 oktober 2021
För musiken till "Maskeradbalen" står Svenska Kammarorkestern, under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato. Arkivbild.
För musiken till "Maskeradbalen" står Svenska Kammarorkestern, under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato. Arkivbild.Foto: Karin Nilsson/TT

Opera på Skäret i Bergslagen startar om efter pandemin med en uppsättning av Verdis opera "Maskeradbalen".

"Efter två inställda säsonger vill vi fira vår återkomst med det bästa som operakonsten erbjuder – ett praktverk av Verdi. Och självklart spelar vi precis så som Verdi tänkte, med mordet på Gustav III som bärande del i dramat", säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare, i ett pressmeddelande.

Annons

Två somrar i rad har Opera på Skäret tvingats ställa in sin planerade uppsättning av Puccinis "Turandot". Den kommer i stället att spelas någon av de närmaste säsongerna.

"Maskeradbalen" ska spelas tolv gånger mellan 30 juli och 28 augusti 2022.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons