Annons

Okänd Lennonlåt säljs på auktion i Danmark

Musik • Publicerad 14 september 2021
John Lennon 1970.
John Lennon 1970.Foto: Bob Dear/AP/TT

En inspelning från 1970 där John Lennon sjunger en helt okänd låt säljs på auktion i Danmark. Inspelningen, som finns på ett kassettband, förväntas inbringa mellan 274 000 till 406 000 kronor, skriver AFP.

Fyra danska män, som 1970 var tonåringar, säljer den 33 minuter långa inspelningen av en intervju de gjorde med John Lennon för sin skoltidning. John Lennon och Yoko Ono tillbringade några veckor 1969–1970 i danska Hanherred hos Onos exman Tony Cox och deras gemensamma dotter Kyoko.

Annons

"Inspelningen är helt unik. Intervjun ägde rum efter en presskonferens med de fyra skolpojkarna och några journalister. John Lennon spelade några låtar för dem och de ställde frågor om hans fredsaktivism", säger Alexa Bruun Rasmussen på Bruun Rasmussens auktioner.

En av låtarna, "Radio peace" spelades aldrig in senare av Lennon. Hela inspelningen säljs nu tillsammans med fotografier från mötet och ett exemplar av skoltidningen där intervjun publicerades.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons