Annons

Nya "Fresh prince i Bel-Air" får två säsonger

Tv • Publicerad 8 september 2020
Alfonso Ribeiro och Will Smith spelade i originalserien "Fresh prince i Bel-Air". Arkivbild.
Alfonso Ribeiro och Will Smith spelade i originalserien "Fresh prince i Bel-Air". Arkivbild.Foto: 

En mörkare version av sitcom-klassikern "Fresh prince i Bel-Air" köps in av strömningstjänsten Peacock, bekräftar Will Smith på sin Youtubekanal. Dessutom köper Peacock två säsonger på en gång, något som är ovanligt i tv-branschen.

– Jag har varit med i 30 år och det händer bara inte. De har beställt två hela säsonger baserat på en pitch, säger Will Smith.

Annons

Den nya serien beskrivs som ett mörkt och hårt tv-drama, inspirerat av ett populärt Youtubeklipp där "Fresh Prince i Bel Air" framställs just så. Morgan Cooper, som klippte ihop Youtubevideont, är en av upphovsmännen och skriver manus med Chris Collins, som tidigare gjort manus till serier som "The wire" och "Sons of anarchy".

Nyversionen, "Bel-Air", kommer att utspela sig i nutid och Morgan Cooper säger att han ser fram emot att "ge de här ikoniska rollfigurerna nytt liv". Will Smith är involverad som producent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons