Annons

Ny dokumentär om "Kungens innersta krets"

I dokumentärserien "Kungens innersta krets" berättar drottningen, storasyster och barndomsvänner historien om Carl XVI Gustaf.
Tv • Publicerad 11 augusti 2023
Kung Carl Gustafs innersta krets berättar deras gemensamma historia i en dokumentärserie som markerar hans 50 år som kung. Arkivbild.
Kung Carl Gustafs innersta krets berättar deras gemensamma historia i en dokumentärserie som markerar hans 50 år som kung. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Serien kommer i samband med att Carl XVI Gustaf varit Sveriges kung i 50 år och utlovar en "varm och personlig" skildring av kungen från hans innersta krets och "kärleken, skandalerna, sorgerna och glädjen de haft tillsammans", skriver Viaplay i ett pressmeddelande..

Bland andra syns prinsessan Christina, drottning Silvia, jaktkompisen Leif GW Persson, före detta statsministrarna Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven och den danska drottningen Margrethe.

Dokumentärserien kommer i tre avsnitt och har premiär 29 augusti på Viaplay och TV3.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons