Annons

Ny dokumentär om Benny Fredriksson i SVT

Film • Publicerad 5 februari 2021
Benny Fredriksson var under många år chef för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och avled 58 år gammal. Filmen "Benny och Kulturhuset" handlar bland annat om hans död. Arkivbild.
Benny Fredriksson var under många år chef för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och avled 58 år gammal. Filmen "Benny och Kulturhuset" handlar bland annat om hans död. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den nya dokumentärfilmen "Benny och Kulturhuset" av Johan Palmgren handlar om Benny Fredriksson, som under många år var chef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. I samband med ett mediedrev avgick Benny Fredriksson och tog senare sitt liv. I filmen talar en rad personer runt honom om vad som hände.

Benny Fredriksson är själv med i filmen, liksom hans fru Ann Sofie von Otter och son Fabian Fredriksson. Andra medverkande är skådespelare som Sissela Kyle, Leif André och Gerhard Hoberstorfer, regissörerna Sofia Jupither och Suzanne Osten samt Jesper Larsson, vd Kulturhuset Stadsteatern (2019-2021) och Madeleine Sjöstedt, före detta Kulturborgarråd.

Annons

Johan Palmgren har tidigare gjort dokumentärfilmer som "Spårviddshinder" (2018), "Sextemplet" (2015) och "Bedragaren" (2008).

"Benny och Kulturhuset" är en entimmes K-Special och visas på SVT2 den 12 februari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons