Annons

Nirvanababyn ger inte upp stämningen

Musik • Publicerad 15 januari 2022
Nirvana-medlemmarna Krist Novoselic och Dave Grohl tillsammans med producenten Butch Vig vid 20-årsjubileet av albumet "Nevermind" 2011.
Nirvana-medlemmarna Krist Novoselic och Dave Grohl tillsammans med producenten Butch Vig vid 20-årsjubileet av albumet "Nevermind" 2011.Foto: Chris Pizzello/AP

Spencer Elden, som fotograferades som naken bebis i en pool för det legendariska omslaget till Nirvanas skiva "Nevermind" från 1991, lägger inte ned sin stämningsansökan, trots att den har ogillats av en domstol i Kalifornien.

Enligt BBC har den i dag 30-årige Elden ansökt om att stämningsansökan ska återupptas. Han har bland annat strukit punkten om att bilden skulle ha medfört sextrafficking av honom. Men han håller fortfarande fast vid att han har exploaterats sexuellt och lidit "livslång skada" av bilden.

Annons

De anklagade har nu fram till den 27:e januari på sig att svara.

Det var i augusti 2021 som Spencer Elden stämde Nirvana. Elden framhåller att hans vårdnadshavare aldrig gav något skriftligt tillstånd till att bilden skulle användas och menar att bandet har överträtt federala stadgar mot barnpornografi.

Nirvanas advokater har sagt i ett yttrande att anklagelserna "är absurda" och de kvarvarande medlemmarna i Nirvana menar att Elden bland annat har slagit mynt av att vara "Nirvanababyn", att han flera gånger har återskapat omslagsbilden och att han har albumtiteln intatuerad på sitt bröst.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons