Annons

Nickelodeon: Svampbob Fyrkant är gay

Tv • Publicerad 13 juni 2020
Svampbob Fyrkants sexualitet har varit en omdiskuterad fråga. Arkivbild.
Svampbob Fyrkants sexualitet har varit en omdiskuterad fråga. Arkivbild.Foto: Nickelodeon/AP/TT

Hans sexuella läggning har diskuterats genom åren, men nu bekräftar Nickelodeon att den animerade figuren Svampbob Fyrkant är gay. Tv-kanalen skriver i ett uttalande på Twitter att man uppmärksammar pridemånaden, som i USA firas i juni för att högtidlighålla minnet av Stonewallupproret i New York.

Nickelodeons tweet innehåller en bild på Svampbob Fyrkant, en på figuren Schwoz Schwartz från serien "Henry Danger" och en på Korra från "Avatar"-spinoffserien. Skådespelaren Michael Cohen, som spelar Schwoz Schwartz, avslöjade under 2019 att han tilldelats fel kön vid födseln. Att Korra är bi- eller homosexuell har avhandlats i "Legend of Korra".

Svambob Fyrkant kritiserades under tidigt 2000-tal av kristna organisationer i USA för att sprida "snedvridna värderingar" till barn. Då gjorde Nickelodeon ett uttalande om att alla figurer i serien var asexuella, men nu har verkar tv-kanalen ha ändrat inställning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons