Annons

Netflix höjer priset i Sverige

Tv • Publicerad 7 oktober 2021
Netflix höjer priset med mellan 10 och 20 kronor. Intäkterna går bland annat till kommande säsongen av "Young royals". Pressbild.
Netflix höjer priset med mellan 10 och 20 kronor. Intäkterna går bland annat till kommande säsongen av "Young royals". Pressbild.Foto: Netflix

Samtidigt som konkurrenten HBO Max sänker priset i samband med att den nya tjänsten gör entré på den svenska marknaden gör Netflix tvärtom – och höjer sina priser med mellan 10 och 20 kronor.

Det så kallade basic-abonnemanget kommer därmed att öka från 89 till 99 kronor per månad. De andra abonnemangspriserna, standard och premium, höjs med 20 kronor till 129 respektive 179 kronor per månad.

Enligt Netflix höjs priserna "då och då", för att återspegla de investeringar som görs i nya tv- serier och filmer. Strömningstjänsten lyfter fram flera kommande produktioner i Sverige i ett pressmeddelande, som exempelvis nya säsonger av "Snabba cash", "Young royals", "Kärlek & anarki" samt en dramaserie om Spotify.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons