Annons

Nationalmuseum lanserar klassikerpodd

Kultur • Publicerad 15 september 2021
Nationalmuseum och Bildningspodden startar en podd om klassiker. Arkivbild.
Nationalmuseum och Bildningspodden startar en podd om klassiker. Arkivbild.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Nationalmuseum och Bildningspodden lanserar en ny podd om klassiker. Totalt ges sex avsnitt ut per säsong av "Verket", som ska handla om både konst och litteratur. Tanken är att undersöka verk som anses vara klassiker, och att analysera varför verket har fått den statusen.

"Vi är glada över möjligheten att nå ut till ännu fler med den kunskap som produceras på Nationalmuseum genom vår forskning. Poddformatet når även dem som inte kan besöka museet", säger Martin Olin, forskningschef på Nationalmuseum i ett pressmeddelande.

Annons

I det första avsnittet diskuterar Martin Olin och Anna Maria Forssberg, historiker och forskare vid Vasamuseet, Gustaf Cederströms målning "Karl XII:s likfärd" från 1884. Avsnitt två handlar om Sigrid Blombergs skulptur "Bebådelsen" från 1899.

Podden ingår i Bildningspodden som produceras av magasinet Anekdot vid Stockholms universitet och är ett samarbete mellan Litteraturbanken, Nationalmuseum och Anekdot.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons