Annons

Musikälskande påve besökte skivbutik

Musik • Publicerad 12 januari 2022
Påven Franciskus har gjort sig känd som en musikälskare av stora mått. Arkivbild.
Påven Franciskus har gjort sig känd som en musikälskare av stora mått. Arkivbild.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Ägarna till en skivaffär i Rom fick oväntat besök under tisdagen – av den musikälskande påven Franciskus. Denne välsignade lokalen och fick med sig en vinylskiva i present, uppger Vatican News.

Katolska kyrkans överhuvud passade på att kika in i Stereosound vid Pantheon i Rom sedan butiken nyligen öppnats efter en renovering. Det hör till saken att den 85-årige Franciskus sedan tidigare är god vän till ägarna av affären. Han har vid flera tillfällen gett uttryck för sin stora kärlek till musik och sägs föredra klassisk musik, men också lyssna till tango.

Det är oklart vilken skiva påven fick med sig i present, av rapporteringen framgår det bara att det var en vinylinspelning med klassisk musik. En liten skara nyfikna hade samlats utanför skivbutiken, men påven gjorde inga uttalanden i samband med att han lämnade den.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons