Annons

Museerna tipsar om aktiviteter i juletid

Allt från världens största pepparkakshus till asteroidjakt i rymden – Sveriges museer tipsar om aktiviteter i juletid.
Kultur • Publicerad 20 december 2021
Vasamuseet i Stockholm. Arkivbild.
Vasamuseet i Stockholm. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vid den här tidpunkten förra året höll många museer i landet stängt på grund av pandemin. I år ser det annorlunda ut.

"Äntligen en jul då vi kan besöka museerna igen. Vi har längtat efter rätta julkänslan på plats i museerna och samlat in julhändelser för alla åldrar på vår hemsida", säger Maria B Olofsson, tillförordnad generalsekreterare för Sveriges museer, i ett pressmeddelande.

Annons

Sveriges museer har listat olika julaktiviteter från hela landet. Bland annat visas världens största pepparkakshus på Länsmuseet Gävleborg i Gävle och hos Livrustkammaren i Stockholm kan man beskåda kunglig historia i mangastil.

På Vallby friluftsmuseum i Västerås bjuds på det tomtevandring till mitten av januari och på Jamtli i Östersund kan man delta i julvandringar på temat "Hur julen firades förr".

Sjöfartsmuseet Akvariet renoveras just nu men kommer att hålla ett antal stadsvandringar i Göteborg.

Den historieintresserade kan besöka Vasamuseet i Stockholm och djupdyka i Sveriges historia. Föredrar du rymden kan du hänga med på asteroidjakt på Naturhistoriska museet.

Listan med alla aktiviteter finns på sverigesmuseer.se.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons