Annons

MP först att ge besked: ”Kan inte förespråka det”

Miljöpartiet säger nej till förslaget att skära ned Borås Stadsteaters egenproducerade repertoar. Det beskedet ger Tom Andersson (MP) efter partiets medlemsmöte.
Teater • Publicerad 6 september 2017
Foto: Jan Pettersson

Miljöpartiet blir därmed det första partiet som ger till känna vad de anser om det omdiskuterade förslaget.

–Vi har haft ett medlemsmöte för att diskutera frågan och det blev tydligt att vi inte kan förespråka någon sådan neddragning på Borås Stadsteater, säger Tom Andersson.

Annons

Hur resonerade ni?

– Vi anser att kulturen har en demokratiskt viktig uppgift och att det är viktigt att nå en så bred publik som möjligt. Det måste därför även stadsteatern göra på olika sätt och om vi tittar ett år tillbaka ser vi att teatern har jobbat på just det sättet med en stor bredd i föreställningarna. Dessutom måste man dra nytta av de stora investeringarna som ska göras i ny scenteknik.

– Det är också viktigt att ha kvar en fast ensemble, för det finns en risk att den försvinner om man skär ned antalet produktioner.

Han tillägger dock att det finns andra delar i förslaget från kulturchefen Eva-Lotta Franzén som är intressanta, eftersom det handlar om hur Kulturhuset som helhet ska kunna nå ut till fler människor med sin verksamhet.

Kulturnämndens ordförande Sara Andersson (S) uppger att socialdemokraterna ännu inte har bestämt sig. Hur övriga partier ställer sig är ännu inte klart.

Niclas SennertegSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons