Annons

Monica Rehns andra deckare är en välkonstruerad bladvändare

Den psykologiska thrillern ”Lögnaren” håller läsaren på halster. Kerstin Bergman har läst en av årets hittills bästa deckare.
Spänningslitteratur • Publicerad 4 mars 2023
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Psykologisk thriller

Lögnaren

Författare: Monica Rehn

Förlag: Polaris

Monica Rehn - ”Lögnaren”

Psykologiska thrillers med opålitliga huvudpersoner har efter succéer som ”Gone Girl” och ”Kvinnan på tåget” blivit en stark trend även i Sverige. Monica Rehns ”Lögnaren” är ett utmärkt exempel.

Växelvis följer vi kändisförfattaren Fabian och en okänd gestalt som döljer sig bakom ett ”hon”. Fabian anklagas för våldtäkt och hans unga hustru försvinner. Mediedrevet drar igång och hela hans tillvaro rasar. Kan han vara skyldig? Och vem är den anonyma ”hon” i hans närhet?

Annons

Det är plågsamt att se Fabians hjälplöshet när medierna sätter klorna i honom och vilken makt så väl sociala som traditionella medier har i dag. Vissa saker kunde tajtats till ytterligare, men ämnet är viktigt och Rehn lyckas skickligt hålla läsaren på halster när det gäller hur allt ligger till, samt bjuda på flera överraskningar under läsningens gång. En av årets hittills bästa deckare.

Monica Rehn är aktuell med sin andra thriller ”Lögnaren”, en av årets hittills bästa deckare enligt recensenten Kerstin Bergman.Foto: Sören Vilks
Kerstin BergmanSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons