Annons

Modigliani på Onlyfans efter nakenförbud

Konst • Publicerad 21 oktober 2021
Verk av Amedeo Modigliani på ett museum i Düsseldorf, Tyskland. Arkivbild.
Verk av Amedeo Modigliani på ett museum i Düsseldorf, Tyskland. Arkivbild.Foto: David Duprey/AP/TT

Turiststyrelsen i Österrikes huvudstad Wien publicerar konst på sajten Onlyfans – känd för amatörpornografiska bilder.

Bilder på verk av kända konstnärer som skulle ha marknadsfört staden, har stoppats av sociala medier som Facebook, Instagram och Tiktok, rapporterar DN. Bilderna har tagits bort och i vissa fall har kontona raderats.

Annons

Bland annat gäller det verk av den österrikiske expressionisten Egon Schiele och italienaren Amedeo Modigliani, föreställandes halvnakna eller nakna människor, som nu i stället publiceras på Onlyfans.

– Vi ifrågasätter den här typen av censur, för vi tror inte att det är en bra idé att låta en algoritm bestämma över vårt kulturella arv, säger Helena Hartlauer på turiststyrelsen till amerikanska public service-kanalen NPR.

Enbart prenumeranter kan komma åt bilder på Onlyfans. Hittills har omkring 300 personer tecknat en prenumeration på turiststyrelsens sajt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons