Annons

Miljöpartister försvarar Lind: Dambergs ansvar

Kultur • Publicerad 12 augusti 2020
Flera miljöpartister försvarar kulturminister Amanda Lind i en debattartikel i SvD. Arkivbild.
Flera miljöpartister försvarar kulturminister Amanda Lind i en debattartikel i SvD. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det är socialdemokratiska ministrar i regeringen som måste ta ansvar för kulturens villkor under coronakrisen. Det menar 51 miljöpartister som i en debattartikel i Svenska Dagbladet försvarar kulturminister Amanda Lind (MP).

"Vi är många miljöpartister som anser att kulturminister Amanda Lind på ett orättfärdigt sätt fått skulden för den situation som uppkommit. Faktum är att Amanda Lind agerade snabbt och resolut när krisen var ett faktum", skriver MP-politikerna, många verksamma inom kultursektorn runt om i landet.

Annons

Kulturministern har den senaste tiden fått kritik för kultur- och nöjesbranschens förutsättningar under krisen. Många menar att regeln om max 50 personer vid offentliga sammankomster, dit kulturarrangemang räknas, slår oerhört hårt mot branschen.

MP-politikerna skriver i debattartikeln att regelverket måste uppdateras men att det är inrikesminister Mikael Damberg som har ansvaret att ordna detta.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons