Annons

Microsoft testar strömning på Appleprylar

Microsoft börjar testa sin molntjänst för strömmande spel, Xbox Cloud Gaming, på mobiltelefoner och surfplattor från Apple.
Spel • Publicerad 20 april 2021
Microsoft visade upp sin molntjänst under namnet "Project Xcloud" sommaren 2019. Arkivbild.
Microsoft visade upp sin molntjänst under namnet "Project Xcloud" sommaren 2019. Arkivbild.Foto: Casey Rodgers/AP/TT

Även användare av datorer med Windows 10 ska kunna testa tjänsten, via egna webbläsaren Edge, Googles Chrome eller Apples Safari. I dag finns tjänsten tillgänglig på Android-maskiner.

Det rör sig inledningsvis om ett slutet betatest för utvalda användare av prenumerationstjänsten Game Pass Ultimate som bjuds in via mejl.

Annons

Testarna får tillgång till 50 olika spel. Förhoppningen är att öppna tjänsten för alla prenumeranter de kommande månaderna.

Fördelen med strömmande spel, eller molnspelande, är att användaren inte behöver ladda ned eller uppdatera spel. Med en snabb internetuppkoppling går det teoretiskt sett att spela samma spel direkt via datorns skärmläsare, konsol, mobil eller surfplatta och i vissa fall tv:n. Nackdelar är problem med reaktionstiden och att minsta störning i uppkopplingen kan göra det omöjligt att spela.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons