Annons

"The wire"-stjärnan hittad död

Skådespelaren Michael K Williams har hittats död i sin lägenhet i Brooklyn i New York, skriver amerikanska medier.
Williams blev 54 år.
Tv • Publicerad 7 september 2021
Michael K Williams. Arkivbild.
Michael K Williams. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

"Det är med djup sorg som familjen meddelar bortgången av Emmynominerade skådespelaren Michael Kenneth Williams", uppger en representant för hans familj till sajten Deadline.

Williams var känd för sin roll som Chalky White i serien "Boardwalk empire" och som Omar Little i tv-serien "The wire".

Annons

"Michael var en bra karl och en sällsynt talang och under vår resa tillsammans förtjänade han alltid det bästa omdömet," skriver "The wire"-manusförfattaren David Simon på Twitter.

Barack Obama har tidigare lyft fram Michael K Williams rollfigur som sin favorit i "The wire", enligt CBS News.

"Det måste vara Omar, eller hur? Jag menar, den där killen är otrolig, eller hur?", sade den tidigare presidenten i en intervju.

"Och det var en av alla tiders bästa serier".

Michael K Williams Emmynominerades för sin roll i miniserien "When they see us" 2019 och tidigare även för sina insatser i "The night of" och "Bessie". I år är han nominerad för sin roll som Montrose Freeman i HBO-serien "Lovecraft country".

"Michael K Williams var, förutom att vara en av de mest talangfulla skådespelare som finns, en av de snällaste, gulligaste och mest vänliga själar som jag någonsin har mött. Det här är förkrossande. Mina tankar är hos alla de som älskade honom", skriver filmregissören och manusförfattaren James Gunn på Twitter.

Det finns inga misstankar om brott i samband med dödsfallet, uppger en poliskälla till New York Post. Någon officiell dödsorsak har ännu inte offentliggjorts.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons