Annons

Megan Thee Stallion vittnade i rätten

Meghan Thee Stallion har nu vittnat i den uppmärksammade rättegången mellan henne och rapparen Tory Lanez.
Nöje • Publicerad 14 december 2022
Megan Thee Stallion. Arkivbild.
Megan Thee Stallion. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT
Tory Lanez på väg till rättegången.
Tory Lanez på väg till rättegången.Foto: Damian Dovarganes/AP/TT

Det var en känslosam Meghan Thee Stallion som satte sig i vittnesbåset i domstolen i Los Angeles på tisdagen. Där vittnade den 27-åriga rapstjärnan om den händelse som gör att den kanadensiske rapparen Tory Lanez står åtalad för att ha skjutit henne i foten.

Meghan Thee Stallion, vars riktiga namn är Megan Pete, beskrev hur hon och Lanez bråkat i bilen på väg från en fest hemma hos realitystjärnan Kylie Jenner i juli 2020. Bråket ska ha slutat med att Lanez ropade "Dansa, bitch!" och sköt mot hennes fötter med en pistol. Meghan Thee Stallion fick uppsöka läkare som tog bort kulfragment ur hennes fot.

Annons

I vittnesbåset sade Meghan Thee Stallion att de båda hade haft en sexuell relation, och att hon ångrar att hon berättat om händelsen.

– Jag kan inte fatta att jag behövde komma hit och göra det här. Hade jag vetat att jag skulle behöva gå igenom den här tortyren hade jag önskat att han hade skjutit mig till döds, sade hon enligt BBC.

Hon uppgav också att Tory Lanez ska ha erbjudit henne en miljon dollar, motsvarande omkring tio miljoner kronor, för att hålla tyst om skjutningen.

Båda artisterna har genom sin musik och sociala medier anklagat varandra och gett olika versioner av händelseförloppet. Tory Lanez nekar till anklagelserna och hävdar att det hela rör sig om ett svartsjukedrama och en komplott mot honom. Om han döms på alla punkter riskerar han 23 års fängelse.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons