Annons

McCartney i ny dokumentär om Abbey Road

Musik • Publicerad 1 januari 2023
Den omtalade studion Abbey Road får en egen dokumentär. Arkivbild.
Den omtalade studion Abbey Road får en egen dokumentär. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP//TT

Paul McCartneys dotter, Mary McCartney, har regisserat en ny dokumentär, "If these walls could sing", om Abbey Road, den legendariska studion där band som The Beatles, Led Zeppelin, Elton John och Oasis har spelat in. Flera av artisterna deltar också i dokumentären.

"Jag har en personlig koppling till studion, Jag växte upp här eftersom vi bodde i närheten", säger Mary McCartney till AFP.

Annons

Av The Beatles 210 låtar spelades hela 190 in i studion. Abbey Road är också namnet på ett av The Beatles mest kända album vars omslagsbild är fotograferad på övergångsstället på gatan med samma namn. Bilden, som togs 1969, är en av populärkulturens mest ikoniska.

Mary McCartney menat att Abbey Road-studion en historisk plats. Studion grundades 1931 av skivbolaget EMI och var till en början en plats för inspelning av klassisk musik.

"Så många människor kommer aldrig längre än till övergångsstället vid Abbey Road. Jag vill ta dem ända in i studion", säger Mary McCartney.

Dokumentären "If these walls could sing" släpps på Disney+ den 6 januari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons