Annons

Mästerliga Pija Lindenbaum slutar aldrig att överraska

En sko på rymmen, ihop med foten som satt i den. En jakt som förstås kommer att sluta lyckligt. Eller? När Pija Lindenbaum är i farten vet man aldrig vad som väntar på nästa sida.
Recension • Publicerad 23 september 2023
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Bilderbok (från 3 år)

Frekes fot

Text och bild: Pija Lindenbaum

Förlag: Lilla Piratförlaget

Frekes fotPija Lindenbaum
Frekes fotPija Lindenbaum

Freke har fått nya skor, som både är snabba och snygga. De är så nya och bra att han sover med dem på. Men när han vaknar nästa morgon är en av skorna borta. Och inte nog med det, den har tagit ena foten med sig. Han måste ut och leta! Freke sätter upp lappar, frågar sotare, fiskare, skomakare och vaktmästare men ingen har sett varken skon eller foten. Vart kan den ha tagit vägen?

”Men eftersom varken den stora eller lilla läsaren väntat sig det slutet blir det helt enkelt en fantastisk överraskning som gör att ”Frekes fot” verkligen stannar kvar och kommer att läsas om och om igen framöver.”

Som vanligt vänder och vrider mästerliga bilderboksförfattaren Pija Lindenbaum på allt. Hon berättar ur ett barns perspektiv, där det inte är något konstigt att en sko försvunnit och tagit med sig foten. Inte heller är det konstigt att träffa på en tjej med röd luva som ska till mormor eller att herrn som kommer ut från tandläkaren är en stor grävling. Inte heller att boken slutar helt oväntat (spoiler) med att varken skon eller foten kommer till rätta.

Annons

Freke vänjer sig vid att bara ha en fot, det är inget konstigt med det. Men eftersom varken den stora eller lilla läsaren väntat sig det slutet blir det helt enkelt en fantastisk överraskning som gör att ”Frekes fot” verkligen stannar kvar och kommer att läsas om och om igen framöver.

”Frekes fot” av Pija Lindenbaum
”Frekes fot” av Pija Lindenbaum
Ida NorinderSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons