Annons

Marika Carlsson gör standup på teckenspråk

Tv • Publicerad 11 mars 2022
Komikern Marika Carlsson har fått i uppdrag att hålla en standupföreställning på teckenspråk. Arkivbild.
Komikern Marika Carlsson har fått i uppdrag att hålla en standupföreställning på teckenspråk. Arkivbild.Foto: Duygu Getiren/TT

I den nya SVT-serien "Marika Carlsson är nyfiken döv" ska den svenska komikern och programledaren på åtta veckor lära sig teckenspråk – för att vid seriens slut hålla en standupföreställning – på teckenspråk, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Till sin hjälp har hon teckenspråksartisten Tommy Aldergrim, multikonstnärerna och tvillingarna Amina och Jamila Ouahid och Sveriges enda döva standupkomiker, Florian Tirnovan.

"Jag har gjort två egna shower, jag har lett QX-galan och Melodifestivalen, men jag har aldrig brutit ihop så här innan. Det här är helt annorlunda, långt utanför min comfort zone. Det blir på riktigt på ett helt annat sätt. Men det viktigaste för mig är respekten för den döva publiken. Jag skiter i de hörande, nu är minoriteten i fokus. Det är på riktigt", säger Marika Carlsson i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons