Annons

Malin Åkerman i rånarroll – för sonens skull

"The sleepover" är Malin Åkermans första riktiga familjefilm.
Att den svenska Hollywodstjärnan tackade ja till Netflix-rullen beror på sjuårige sonen Sebastian.
Film • Publicerad 14 augusti 2020
Malin Åkerman gör sin första riktiga familjefilm i actionkomedin "The sleepover". "Det är bra tajming, det är många som är hemma nu och det här är bra film för hela familjen", säger hon. Arkivbild.
Malin Åkerman gör sin första riktiga familjefilm i actionkomedin "The sleepover". "Det är bra tajming, det är många som är hemma nu och det här är bra film för hela familjen", säger hon. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT
Malin Åkerman spelar mot Ken Marino och ett helt gäng barn i "The sleepover". Här Maxwell Simkins, Lucas Jaye, Sadie Stanley och Cree Cicchino. "Barnen i den här filmen var helt fantastiska, säger Malin Åkerman. Pressbild.
Malin Åkerman spelar mot Ken Marino och ett helt gäng barn i "The sleepover". Här Maxwell Simkins, Lucas Jaye, Sadie Stanley och Cree Cicchino. "Barnen i den här filmen var helt fantastiska, säger Malin Åkerman. Pressbild.Foto: CLAIRE FOLGER/NETFLIX
"The sleepover" bjuder på flera spektakulära actionscener. "Jag älskar när man får göra action. Att få känna sig lite cool och få vara med och bråka lite, det är helt fantastiskt", säger Malin Åkerman, här tillsammans med Joe Manganiello. Pressbild.
"The sleepover" bjuder på flera spektakulära actionscener. "Jag älskar när man får göra action. Att få känna sig lite cool och få vara med och bråka lite, det är helt fantastiskt", säger Malin Åkerman, här tillsammans med Joe Manganiello. Pressbild.Foto: CLAIRE FOLGER/NETFLIX

Coronapandemin har drabbat Kalifornien hårt. Den amerikanska delstaten har återigen stängt ner till stora delar men Malin Åkerman håller hoppet uppe.

– Vi är lyckligt lottade att de inte har stängt ner allt helt och hållet igen. Förra gången var allt stängt och det var inte så kul, nu känner man sig halvt okej i alla fall, säger hon.

Annons

Under sommaren har hon också hunnit tillbringa några veckor i Sverige.

– Pappa bor nere i Falsterbo, den här lilla strandstaden, och det var jättehärligt att vara där. Det var verkligen en bra semester, säger Malin Åkerman.

Hon har överlag försökt ta tillvara på all tid som frigjorts när filminspelningar och annat skjutits upp.

– Jag brukar vara i väg och jobba 15 till 18 timmar per dag och resa mycket. Man har haft mer tid för sig själv och sin familj, det har varit underbart. Det finns alltid en "silver lining", säger Malin Åkerman.

Internationell tjuvliga

Nu väntar dock en mer intensiv arbetsperiod – hon medverkar i tre filmer som får premiär de kommande månaderna. Först ut är Netflix-filmen "The sleepover" där hon spelar en ordningsam mamma som döljer sin bakgrund i en internationell tjuvliga för maken och barnen.

Men det förflutna kommer förstås i kapp henne och hela familjen dras in i en avancerad kupp.

– Det var roligt att få spela två olika personligheter, jag tyckte att det var kul att hon får ta med sin familj in i den här gamla och spännande världen. Jag berättade för min son vad filmen handlar om och han frågade "mamma, är du en spion på riktigt?". Han tyckte att det var superspännande när jag berättade om premissen, säger Malin Åkerman.

"The sleepover" är en familjefilm och fokus ligger till stor del på barnens äventyr. Att Malin Åkerman tackade ja till erbjudandet beror mycket på sjuårige sonen Sebastian, som aldrig har fått se mammas filmer.

– Jag har aldrig gjort en familjefilm, det ska bli kul att få sitta med min son och se något som jag har gjort, säger hon och berättar att föräldraskapet har ändrat hur hon väljer roller.

"Man slipper klä upp sig"

– Man blir ju mer taggad på att göra familjefilmer och jag gör fler auditions för tecknade serier och sådana saker. Man undrar om jag skulle ha gjort den här filmen om jag inte hade haft barn. Jag tycker att den är jättekul men jag hade kanske fokuserat på andra saker. Nu var det en perfekt möjlighet.

Annons

– Ja, det är jätteskönt! Man slipper klä upp sig och gå på röda mattan. Jag vet att det låter glamouröst men du vet – det är jobb. Man är ju där för att visa filmen, man är i rampljuset och det är kul men också utmattande.

Efter "The sleepover" kommer i höst filmerna "Friendsgiving" och "Chick fight" där Malin Åkerman gör stora roller. Sedan blir det kanske ytterligare något svenskt – i fjol gjorde hon sin första svenska huvudroll i Tomas Ledin-filmen "En del av mitt hjärta".

– Det handlar alltid om tajming och att det är rätt projekt. Så vi håller på och läser för fullt och det blir spännande att se vad som händer. Jag hade så himla kul när vi spelade in den filmen och jag fick nya kompisar som jag kommer att ha för resten av livet. Det var jättekul att kunna göra något hemma och ta med farfar på premiären, det var helt fantastiskt, säger Malin Åkerman.

"The sleepover" får premiär på Netflix den 21 augusti.

Fakta: Malin Åkerman

Svensk skådespelare som föddes i Stockholm 1978. När hon var två år flyttade familjen till Kanada, där hon växte upp.

Slog igenom mot "Vänner"-stjärnan Lisa Kudrow i tv-serien "The comeback" 2005 och har sedan dess gjort roller i filmer som "The heartbreak kid", "Watchmen" och "27 dresses" samt tv-serier som "Trophy wife", "Bilions" och "Childrens hospital".

I fjol gjorde hon sin första svenska huvudroll i "En del av mitt hjärta", som bygger på Tomas Ledins musik.

Aktuell i "The sleepover" som får premiär på Netflix den 21 augusti. I filmen, som regisserats av Trish Sie, spelar hon mot bland andra Ken Marino, Joe Manganiello, Karla Souza och Sadie Stanley.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons