Annons

Lulu Wang gör nyversion av hyllad japansk film

Film • Publicerad 12 augusti 2020
Regissören och manusförfattaren Lulu Wang ska regissera en nyversion av "Sådan far, sådan son". Arkivbild.
Regissören och manusförfattaren Lulu Wang ska regissera en nyversion av "Sådan far, sådan son". Arkivbild.Foto: Evan Agostini/Invision/AP/TT
Den japanske regissören Hirokazu Kore-eda ligger bakom filmer som "Sådan far, sådan son" och "Shoplifters" som vann Guldpalmen 2018. Arkivbild.
Den japanske regissören Hirokazu Kore-eda ligger bakom filmer som "Sådan far, sådan son" och "Shoplifters" som vann Guldpalmen 2018. Arkivbild.Foto: Billy Dai/AP/TT

"The farewell"-regissören Lulu Wang har ett nytt filmprojekt på gång. Den amerikanska filmskaparen ska regissera en engelsk nyversion av den japanska filmen "Sådan far, sådan son", skriver Observer.

Filmen handlar om en framgångsrik affärsman som får veta att hans biologiska son har förväxlats med ett annat barn vid födseln. Oförmögen att överge den sexårige son som han älskar och samtidigt förskräckt över hur den biologiska sonen har blivit uppfostrad måste han göra ett livsavgörande val.

Annons

"Sådan far, sådan son" vann Juryns pris vid filmfestivalen i Cannes 2013. Filmens regissör Hirokazu Kore-eda vann sedan Guldpalmen 2018 på samma festival med "Shoplifters".

Lulu Wang har hyllats för sin delvis självbiografiska film "The farewell" som kom 2019. Filmen handlar om en familj som återvänder till Kina för att ta farväl av sin älskade matriark, som själv är ovetandes om att hon är döende.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons