Annons

Lisa Marie Presley var skyldig miljoner i skatt

Lisa Marie Presley hade stora skulder vid tiden för sin bortgång. Det skriver New York Post utifrån dokument som lämnats in i samband med en pågående vårdnadstvist.
Nöje • Publicerad 16 januari 2023
Lisa Marie Presley gick bort förra veckan. Arkivbild.
Lisa Marie Presley gick bort förra veckan. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Lisa Marie Presley gick bort förra veckan efter att ha drabbats av hjärtstillestånd i hemmet. Bouppteckningen är ännu inte offentlig, men på grund av en pågående vårdnadstvist om hennes 14-åriga tvillingdöttrar med exmaken Michael Lockwood har hennes privata ekonomi blivit allmän handling och synas nu av New York Post.

I november 2022 lämnade Lisa Marie Presleys juridiska ombud in handlingar till domstolen som visar att hon var skyldig amerikanska skatteverket en miljon dollar, motsvarande drygt tio miljoner kronor.

Annons

Nätmagasinet The Blast fick vid tidpunkten tag på handlingarna och kunde rapportera att Lisa Marie Presley uppgav att hon förlorat hela sitt arv på 100 miljoner dollar genom dåliga investeringar.

Hon uppgav i vårdnadstvisten att hennes utgifter uppgick till 92 000 dollar per månad, motsvarande 957 000 kronor, vilket bland annat inkluderade en hyreskostnad på 23 500 dollar för huset hon hyrde i Calabasas i Kalifornien.

Lisa Marie Presley var dotter till Elvis och Priscilla Presley och ärvde vid sin fars bortgång 1977 hans förmögenhet och företag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons