Annons

Lil Nas X i sparkcykeldrama i Oslo

Den amerikanska artisten Montero Lamar Hill, känd som Lil Nas X, stoppades på måndagskvällen av polis i Oslo när han körde sparkcykel i en biltunnel, vilket norska Dagbladet var först att berätta om.
Musik • Publicerad 11 juli 2023
Lil Nas X under sitt uppträdande på Glastonburyfestivalen i slutet av juni. Arkivbild.
Lil Nas X under sitt uppträdande på Glastonburyfestivalen i slutet av juni. Arkivbild.Foto: Scott Garfitt/AP/TT

Lil Nas X berättade om det inträffade på sitt Instagramkonto och lagt upp flera bilder på sig själv i tunneln och också av sig själv tillsammans med två leende norska poliser.

"På väg att bli fängslad i Norge" skriver han på en bild där han står i biltunneln och ler.

Annons

Den Georgiabördige 24-åringen blev dock inte gripen utan slapp undan med en tillsägelse efter att ha erkänt, meddelar Oslopolisen.

Polisen i Oslo meddelade på Twitter att klockan 23.23 på måndagskvällen hade fyra personer på sparkcyklar förvillat sig in i Festningstunneln.

Enligt polisen upptog de fyra sparkcyklisterna stora delar av vägbanan och tunneln stängdes i östlig riktning för att få ut dem. Efter mindre än tio minuter kunde tunneln åter öppnas för trafik.

"Turistern hade följt GPS. De erkände. Vi eskorterade ut dem", skriver polisen på Twitter.

Lil Nas X spelade nyligen på Lollapalooza i Stockholm och spelar på onsdagen på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons