Annons

Lättsmält dramakomedi i brittiska färger

Barn är underbara. Och fruktansvärt krävande. Inte är det konstigt att man som förälder hatar dem litegrann ibland? Detta är temat för HBO:s nya brittiska dramakomedi ”Breeders”.
Tv-serie • Publicerad 28 februari 2020
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Daisy Haggard och Martin Freeman spelar småbarnsföräldrarna Ally och Paul, som gör sitt bästa för att klara av vardagen.
Daisy Haggard och Martin Freeman spelar småbarnsföräldrarna Ally och Paul, som gör sitt bästa för att klara av vardagen.

”Breeders”

Komedi

Visas på HBO Nordic, premiär 3 mars

Omdöme baserat på tre av totalt tio avsnitt.

Förökar oss – det är ju det vi gör, samtidigt som vi håller oss kvar i det berömda ekorrhjulet som utöver jobb och karriär även innehåller att skaffa barn, uppfostra dem, köpa hus och ta hand om bångstyriga boomers som precis pensionerat sig. Samtidigt ska man försöka hålla liv i sitt eget förhållande. Ja, det är sannerligen inte lätt att vara vuxen med ansvar.

”Martin Freeman briljerar som nedbruten småbarnspappa som lever med skräcken för att socialstyrelsen ska döma ut honom som dålig förälder efter ett besök för mycket på sjukhuset.”

I ”Breeders” får tittarna följa en vanlig och lite lagom dysfunktionell familj i England som gör sitt bästa för att hålla huvudet uppe i den brutalt krävande vardagen. Föräldrarna Ally och Paul spelas av Daisy Haggard (Känd från ”Episodes”, ”Back to life”) och Martin Freeman (”Sherlock”, ”Fargo” och ”Hobbit”-trilogin), och de är verkligen perfekta som det kämpande paret vars fokus ligger på barnen som de verkligen älskar, men lite grann ibland skulle vilja skicka långt, långt bort. Särskilt Martin Freeman briljerar som nedbruten småbarnspappa som lever med skräcken för att socialstyrelsen ska döma ut honom som dålig förälder efter ett besök för mycket på sjukhuset.

För föräldrar finns det säkert en hel del igenkänningshumor här, för visst älskar man sina barn – men samtidigt vore det inte en tragedi om man kunde låna ut dem lite då och då. Till exempel när barnen inte sover trots att de är lite för stora för att skrika sig genom nätterna. Serien har mycket värme, och den brittiskt konservativa humorn är lättsmält trots att den mest slår in åtminstone redan halvöppna dörrar.

Elin Thornberg
Annons
Annons
Annons
Annons