Annons

Lars Melin ny konstnärlig chef på Backa teater

Lars Melin tar över på posten efter Mattias Andersson, som i oktober meddelade att han efter 13 år skulle lämna teatern i Göteborg för att i stället bli konstnärlig ledare på Dramaten.
Teater • Publicerad 3 juni 2020
Lars Melin blir ny konstnärlig ledare för Backa teater i Göteborg.
Lars Melin blir ny konstnärlig ledare för Backa teater i Göteborg.Foto: Atelj Karlheden

Lars Melin är skådespelare och regissör och har sedan sin skådespelarexamen haft en nära relation till Backa teater. Han genomförde sin praktik på teatern, arbetade därefter där under flera år som skådespelare och har regisserat pjäserna Dumstrut, Stickor i hjärtat, Turkduvan och Astronauten som inte fick landa.

Lars Melin har tidigare varit konstnärlig ledare och teaterchef på Smålands musik och Teater i Jönköping och kommer närmast från Regionteater Väst, där han har varit konstnärlig chef sedan 2016.

Annons

I ett pressmeddelande säger han att han ser fram emot att återvända till Backa teater.

"Vi har tillsammans lyckats utveckla utmanande och tillgänglig scenkonst för unga människor i hela Västra Götaland. Att nu återvända till Backa teater med våra samlade erfarenheter och tillsammans bygga en framtid med egensinnig och engagerande scenkonst för den unga publiken, där de befinner sig i världen i dag, ser jag som en enorm möjlighet".

Backa teater är en konstnärligt fristående del av Göteborgs stadsteater och en av Sveriges ledande barn- och ungdomsteatrar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons