unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Lars Lerins bilderbokspromenad är full av nyfikenhet

Troll, katter och naturfynd. Promenaden i Lars Lerins första barnbok är lika full av nyfikenhet som suggestiva akvareller. Recensenten Jonna Fries ser vardagen nosa på mystiken.
Katter och troll är viktiga i konstnären Lars Lerins bilderboksdebut.
Katter och troll är viktiga i konstnären Lars Lerins bilderboksdebut.
Foto: Øyvind Lund

Trollet är inte hemma

Bilderbok
Text och bild: Lars Lerin
Förlag: Bonnier Carlsen

En, två, tio, åtta. Treårige Rafael räknar stenar, kottar, fiskar och grässtrån. Han är ute med sin pappa på promenad och letar efter ett troll.

När konstnären Lars Lerin barnboksdebuterar är det med en stillsam och kärleksfull bok där vardag och mystik nosar på varandra. Texten böljar fram genom iakttagelser, tid, möten och korta repliker. Den nyfikna rörelsen är drivande, men det finns bitvis en otymplighet i texten och en väl svävande blick.

I de känsliga akvarellerna fångas barnets lekfullhet och storslagenheten i naturen. Slitna, gamla fönster blickar suggestivt mot läsaren och skogen lockar drömskt och mystiskt. Det är i dessa stämningsfullt fångade miljöer som bokens styrka finns.