Annons

Baldwin efter vådaskott: Mitt hjärta brister

En kvinna som arbetade som fotograf har avlidit efter en olycka under en filminspelning i New Mexico. Enligt polisen i Santa Fe sköts hon av misstag av skådespelaren Alec Baldwin.
"Mitt hjärta brister", skriver Baldwin på Twitter efter händelsen.
Film • Publicerad 22 oktober 2021
En kvinna sköts av misstag ihjäl under inspelningen av en film som Alec Baldwin producerar och spelar huvudrollen i. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT
Polisen anländer till Bonanza Creek Ranch efter vådaskjutningen.Foto: Luis Sanchez-Saturno/AP/TT

Olyckan inträffade på torsdagen, under inspelningen av en västernfilm. Av någon anledning var det vapen som skulle vara rekvisita skarpladdat, och kvinnan träffades av någon form av kula eller projektil.

42-åriga Halyna Hutchins, som var filmens fotograf, fördes med helikopter till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. En man, som senare sades vara regissören Joel Souza, fördes skadad till sjukhus.

Annons

Souza fick senare lämna sjukhuset, meddelar skådespelaren Frances Fisher på Twitter.

Baldwin: Saknar ord

Under kvällen, lokal tid, uppgav polisen att det var medproducenten och filmens stjärna Alec Baldwin som hållit i det vapen som avfyrades. Varken han eller någon annan har gripits eller är för tillfället misstänkt för något brott.

– Enligt utredarna ser det ut som om scenen som spelades in inbegrep användandet av ett skjutvapen som rekvisita som avfyrades, säger polisens talesperson Juan Rios till Albuquerque Journal.

Baldwin beklagade på fredag det inträffade och kallade skjutningen en olycka.

"Det saknas ord för att beskriva chocken och sorgen över den tragiska olyckan som tog Halyna Hutchins liv – en hustru, mor och djupt beundrad kollega till oss. Jag samarbetar till fullo med polisutredningen", skriver Baldwin på Twitter och tillägger att hans hjärta brister för "alla dem som kände och älskade Halyna".

"Fruktansvärd förlust"

Filmfotografernas fackförbund bekräftade att Hutchins avlidit.

"Detaljerna är just nu oklara, men vi jobbar på att få klarhet i vad som har hänt vid denna tragiska händelse och vill fullt ut hjälpa till i utredningen. Det är en fruktansvärd förlust och vi sörjer att en av våra medlemmar har gått bort", skriver man i ett uttalande enligt Variety.

Inspelningen av filmen "Rust" har av naturliga skäl avbrutits och på platsen görs en teknisk undersökning.

Kända skådespelare som Dwayne “The Rock” Johnson, Elijah Wood och Patricia Arquette är några i raden som hedrar den döda Halyna Hutchins på sociala medier, rapporterar Huffington Post.

Hutchin hyllas som en "otrolig talang".

Annons

"Mitt hjärta är med Halyna Hutchins familj. Vilken förkrossande förlust", skriver Patricia Arquette på Twitter.

"Borde aldrig hänt"

Flera regissörer och filmproducenter är chockade över händelsen och skriver om rädslan för att något liknande ska hända under deras inspelningar.

"Jag kommer aldrig mer att använda något annat än soft airguns och gummivapen i mina filmer. Det här borde aldrig ha hänt", skriver producenten James Cullen Bressack, även han på Twitter.

Fakta: Alec Baldwin

Alec Baldwin, 63, har medverkat flitigt i både filmer och tv-serier sedan 80-talet och är känd för bland annat "Beetlejuice", "Jakten på Röd Oktober" och "30 Rock."

2003 blev Baldwin Oscarsnominerad för sin roll i "The Cooler".

På senare år har han gjort succé med sina Donald Trump-imitationer i satirprogrammet "Saturday night live".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons