Annons

Konstvärlden hyllar Picasso

Konst • Publicerad 12 september 2022
Franska kulturministern Rima Abdul-Malakin, till höger, poserar framför Picassos "Guernica" tillsammans med den spanske kultruministern Miquel Iceta vid en pressträff om "Celebración Picasso".
Franska kulturministern Rima Abdul-Malakin, till höger, poserar framför Picassos "Guernica" tillsammans med den spanske kultruministern Miquel Iceta vid en pressträff om "Celebración Picasso".Foto: Andrea Comas/AP/TT

Nästa år är det 50 år sedan den spanske konstnären Pablo Picasso dog. Det uppmärksammas med det världsomspännande initiativet "Celebración Picasso" med start i september i år.

Det spansk-franska initiativet har förberetts i över ett och ett halvt år och kommer att innefatta 42 utställningar "utan motstycke" på 38 framstående institutioner i hela världen, bland annat New York Metropolitan Museum of Art, Prado i Madrid, Guggenheim-museet i Bilbao och på Centre Pompidou i Paris. I samband med utställningarna kommer det att hållas föreläsningar om konstnären.

Annons

"Celebración Picasso" inleds den 23 september i Madrid och avslutas i april 2024 i Paris.

"Vi vill presentera Picasso exakt så som han var genom att lyfta hans konstnärliga arv", sade den spanska kulturministern Miquel Iceta vid en pressträff.

Konstnären Pablo Picasso föddes i Madrid i Spanien 1881 och dog på franska Rivieran 1973.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons