Annons

Klart: Han blir första artisten att gästa Sommartorsdagarna

Oscar Zia kommer gästa Sommartorsdagarna 2022 i Borås. Det bekräftar årets Mello-programledare via sitt Instagram-konto.
Borås • Publicerad 9 maj 2022

Här saknas innehåll

– Längtar till varenda kullersten, husvagn och festivaltält!, skriver Zia under inlägget där han länkar till hela sin sommarturné i år.

2020 var senaste gången som Zia gästade Sommartorsdagarna som då livesändes digitalt, på grund av pandemirestriktioner.

Annons

Artisten var årets enda Mello-programledare, dessförinnan har han lett ”Musikhjälpen”, och ”Oscar Zia i P3”. Han har även själv tävlat i Melodifestivalen tre gånger, bäst gick det 2016 med låten ”Human”, som slutade på en andraplats. De senaste åren har han släppt låtar på svenska, ofta med inslag av olycklig kärlek. Senaste singeln som släpptes var ”Nyårsvals”. Han är snart aktuell i en av huvudrollerna i nya SVT-serien ”Allt som blir kvar”, som har premiär i veckan.

Oscar Zia är aktuell på årets Sommartorsdagar.
Oscar Zia är aktuell på årets Sommartorsdagar.Foto: JONAS EKSTROMER

21 juli kommer han till Borås för att spela på Sommartorsdagarna.

Borås TME, som arrangerar Sommartorsdagarna, har ännu inte bekräftat några artisters medverkan. Årets Sommartorsdagar blir annorlunda än tidigare år, de tidigare sju torsdagarna blir fyra men arrangemanget förlängs i gengäld över helgen med nya namnet ”Sommartorsdagarna Weekend, med evenemang både torsdag, fredag och lördag. Precis som tidigare kommer torsdagskvällarna innehålla uppträdanden med två artister per kväll.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons