Annons

Kim Wall-utställning visas på Abecita Konstmuseum

I vår ska Abecita Konstmuseum visa den omtalade utställningen ”I Kim Walls fotspår” som just nu pågår i Stockholm.
Utställning • Publicerad 4 mars 2019
En av Kim Walls bilder från en reportageresa i Nordkorea 2014.Foto: Kim Wall 2014

– Vi är otroligt glada att få visa denna utställning som inte har visats någonstans i Västsverige tidigare. Det är inte en vanlig fotokonstutställning utan det handlar om en människas liv och vad hon åstadkom under den korta tiden som hon fick leva. Det är ett människoöde som har berört många och en historia som man minns., säger Michaéla Faily, som är chef för Abecita Konstmuseum.

Frilansjournalisten Kim Wall var offret i det uppmärksammade mordet ombord på en privat ubåt i Öresund 2017, men utställningen som hennes föräldrar står bakom handlar om hennes arbete som journalist med världen som arbetsfält. hennes familj har velat flytta fokus från Kim Wall som brottsoffer till henne som prisbelönt utrikeskorrespondent.

Annons

Utställningen visar utdrag ur hennes journalistiska texter från tolv olika platser i världen samt ett rikt urval av hennes reportagebilder.

– Det är en lite annorlunda utställning än de som vi brukar visa på Abecita Konstmuseum, men den känns meningsfull.

Utställningen visas just nu på på Galleri Kontrast i Stockholm, men från den 23 maj kommer den alltså att kunna ses i Borås. Att den inte finns med i konstmuseets programblad beror på att allt blev klart först häromdagen.

– Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim Wall kommer att vara på plats i samband med vernissagen och berätta om tanken kring utställningen, säger Michaéla Faily.

”I Kim Walls fotspår” kommer att visas till den 6 oktober.

Niclas SennertegSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons