Annons

Joni Mitchell får prestigefullt pris

Musik • Publicerad 1 mars 2023
Joni Mitchells verk kommer att hyllas på prisceremonin som äger rum i mars. Arkivbild.
Joni Mitchells verk kommer att hyllas på prisceremonin som äger rum i mars. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Den kanadensiska singer-songwritern Joni Mitchell tilldelas det prestigefulla Gershwin-priset av kongressbiblioteket i Washington. Mitchell prisas för sitt låtskrivande som har sträckt sig över en lång karriär.

Det är en framträdande skara artister som tidigare har fått priset, däribland Stevie Wonder, Paul McCartney, Tony Bennett och Carole King. Priset är döpt efter kompositörerna George och Ira Gershwin.

Annons

Ceremonin äger rum den 31 mars, och då kommer James Taylor, Annie Lennox, Herbie Hancock och Graham Nash att delta för att hylla Mitchells verk.

Mitchell är mer aktuell än på länge. Efter att ha drabbats av ett artärbråck i hjärnan 2015 har hon mer eller mindre hållit sig borta från offentligheten, men har under den senaste tiden gjort fler framträdanden. I sommar planerar den 79-åriga artisten att återvända till scenen för sin första egna konsert på decennier.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons