Annons

Jonas Åkerlund tar paus från Beatlesfilm

Filmen "Midas man" om Brian Epstein, som var The Beatles manager, började spelas in i Liverpool för några veckor sedan. Men nu pausas inspelningarna, skriver Deadline.
Film • Publicerad 2 november 2021
Jonas Åkerlund hade börjat arbeta med filmen om Brian Epstein, Beatles manager. Arkivbild.
Jonas Åkerlund hade börjat arbeta med filmen om Brian Epstein, Beatles manager. Arkivbild.Foto: Allis Nettréus/SvD/TT

"Regissören Jonas Åkerlund tar en paus från filmen. Några saker måste utredas innan vi kan kommentera vidare", skriver filmbolaget i ett uttalande.

Enligt källor till Deadline rör det sig dock inte om en paus, utan Åkerlund ska vara på väg att lämna filmen helt. Anledningen ska vara att den krockar med andra projekt.

Annons

"Midas man" ska följa Brian Epsteins och hans roll i musikhistorien som manager till Beatles. Filmen var planerad att spelas in i Liverpool, senare London och till sist Los Angeles. Huvudrollen spelas av Jacob Fortune-Lloyd, känd från "The queen's gambit".

Jonas Åkerlund har regisserat flera filmer, däribland Netflixproduktionen "Polar" med Mads Mikkelsen, samt "Lords of Chaos" som hade premiär på Sundance Film Festival. Åkerlund har även producerat flertalet musikvideor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons