Annons

Joel Kinnaman ansöker om kontaktförbud

Skådespelaren Joel Kinnaman har ansökt om kontaktförbud mot en kvinna som han hävdar har utpressat och hotat honom och hans familj.
Nöje • Publicerad 7 augusti 2021
Joel Kinnaman uppger att han har utpressats av en kvinna som han har haft en kort romantisk relation med. Arkivbild.
Joel Kinnaman uppger att han har utpressats av en kvinna som han har haft en kort romantisk relation med. Arkivbild.Foto: Joel Ryan/AP/TT

Enligt ett inlägg som Joel Kinnaman har publicerat på Instagram ska han ha haft en "kort romantisk relation" med kvinnan 2018. Han skriver att hon återupptog kontakten året därpå och att den snart blev alltmer hotfull.

Enligt ansökan, som nöjessajten TMZ har tagit del av, ska kvinnan ha pressat Kinnaman på pengar genom att hota med att "gå till media med falska uppgifter" om att han haft sex med henne mot hennes vilja. Skådespelaren, som just nu är aktuell i filmen "The suicide squad", uppger också att kvinnan har hotat att skada honom och hans familj fysiskt.

Annons

Kvinnan, som svarar på anklagelserna på sociala medier, uppger å sin sida att hon har utsatts för en våldtäkt och att Joel Kinnaman ska ha försökt få henne att skriva på ett tysthetsavtal, rapporterar Expressen.

TMZ skriver att ett tillfälligt kontaktförbud nu har utfärdats, som innebär att kvinnan inte får kontakta Joel Kinnaman och att hon måste befinna sig minst 91 meter ifrån honom.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons