GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Järva filmfestival erbjuder vaccination

Film • Publicerad 27 juli 2021
Ahmed Abdirahman är vd på stiftelsen The Global Village som anordnar Järva filmfestival. Arkivbild
Ahmed Abdirahman är vd på stiftelsen The Global Village som anordnar Järva filmfestival. Arkivbild
Foto: Christine Olsson/TT

När Järva filmfestival i Stockholm går av stapeln 1–7 augusti står både barnfilm och vaccination på schemat, skriver Dagens Nyheter.

Under festivalen kommer alla besökare över 18 år att erbjudas drop in-vaccinering i samarbete med region Stockholm.

"Vi måste hjälpas åt att bidra till ökad vaccinationsgrad i områden och hos grupper som är mest sårbara ekonomiskt, hälsomässigt och socialt", säger Ahmed Abdirahman, vd för festivalarrangören och stiftelsen The Global Village, i ett pressmeddelande.

Enligt hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) kommer regionens hälsoinformatörer att kunna ge information på flera olika språk.

"Med sin målgrupp barnfamiljer och unga är det en oerhört viktig plats för oss att vara på", säger hon om Järva filmfestival.

På festivalen visas ett stort antal barnfilmer, däribland "Frost 2" och "Hitta Nemo".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.