Annons

"Idol"-Nadja spelar huvudroll i "The Bodyguard"

Filmklassikern "The bodyguard" blir musikal på Chinateatern i Stockholm. Det är första gången som den dramatiska kärlekshistorien mellan den firade popstjärnan och hennes livvakt spelas på en scen i Sverige.
Nöje • Publicerad 10 mars 2022
Najda Kasanesh Holm och Anastasios Soulis spelar huvudrollerna i musikalen "The bodyguard – the musical".
Najda Kasanesh Holm och Anastasios Soulis spelar huvudrollerna i musikalen "The bodyguard – the musical".Foto: Paul Wennerholm/TT
Nadja Kasanesh Holm vann "Idol" 2020.
Nadja Kasanesh Holm vann "Idol" 2020.Foto: Paul Wennerholm/TT

Uppgiften att axla Kevin Costners och Whitney Houstons mantlar har tilldelats "Idol"-vinnaren 2020, Nadja Kasanesh Holm och Anastasios Soulis ("Gåsmamman").

"Under en fredagsfinal i 'Idol'-säsongen valde det svenska folket att jag skulle sjunga en låt av Beyoncé. Efter uppträdandet kommenterade jurymedlemmen Anders Bagge att mitt sätt att tolka låten påminde mer om Whitney Houston och 'The bodyguard'", säger Nadja Kasanesh Holm i ett pressmeddelande, och fortsätter:

Annons

"Nu i efterhand känns det helt galet efter att jag har fått självaste huvudrollen och kommer sjunga de låtarna. Jag ser mycket fram emot hela upplevelsen."

Övriga medverkande är bland andra Marsha Songcome, Karl Dyall, Rikard Ulvshammar och Anton Lundqvist.

För regi står Thomas Agerholm och den svenska översättningen är gjord av Calle Norlén.

"The bodyguard – the musical" får premiär den 8 september.

Fakta: Bodyguard

Originalfilmen "Bodyguard" hade premiär 1992 med Whitney Houston och Kevin Costner i huvudrollerna.

Filmen handlar om Rachel Marron, en internationellt välkänd sångerska som har en hotbild emot sig. Den före detta Secret Service-agenten Frank Farmer anställs som livvakt.

Berömda låtar som framförs i filmen är: "I will always love you", "Run to you", "Queen of the night", "I have nothing", och "I'm every woman". I musikalen "The bodyguard – the musical" framförs dessutom fler än 20 av Whitney Houstons största hits, som "Saving all my love", "Greatest love of all" och "I wanna dance with somebody".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons