Annons

Höga skadeståndsanspråk efter festivaltragedi

Artister och arrangörer stäms på 7,1 miljarder kronor efter tragedin på festivalen Astroworld i Houston, Texas. 125 fans gör nu gemensam sak.
Musik • Publicerad 17 november 2021
Räddningspersonal anländer till Astroworld 5 november.
Räddningspersonal anländer till Astroworld 5 november.Foto: AP/TT

Tio personer, däribland en nioårig pojke, har avlidit efter det kaos som uppstod under rapparen Travis Scotts spelning 5 november. De övriga nio omkomna är mellan 14 och 27 år gamla.

125 fans har nu, tillsammans med de anhöriga till ett av dödsoffren, lämnat in en gemensam stämning riktad mot bland andra Travis Scott, Drake, Apple och Live Nation, uppger TMZ. De kärande företräds av advokaten Tony Buzbee i Houston som TMZ har varit i kontakt med.

Annons

I stämningen klandras såväl artister som arrangörer för att ha misslyckats med konsertens planering men också med att träna säkerhetspersonalen och arrangera en säker festival.

Beloppet ska täcka både fysiska och psykiska skador liksom förluster av liv.

– Ingen summa pengar kan ge mänskligt liv tillbaka. Men, summorna man ansökt för här är tänkta att åtgärda, hjälpa och ersätta skador och förluster som de kärande lider av – varken mer eller mindre, säger Tony Buzbee till TMZ.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons