Annons

Hemligt album med Monica Z gavs aldrig ut

Monica Zetterlund spelade in ett album innan sin död – som aldrig har släppts. Det skriver journalisten Lasse Anrell i Nya Wermlands-Tidningen.
Musik • Publicerad 12 april 2023
Ett Monica Zetterlund-album finns färdiginspelat i ett kassaskåp, avslöjar journalisten Lasse Anrell. Arkivbild.
Ett Monica Zetterlund-album finns färdiginspelat i ett kassaskåp, avslöjar journalisten Lasse Anrell. Arkivbild.Foto: TT

Det är producenten Peter R Ericson, som arbetade med Monica Zetterlund under 1990-talet, som berättat för Lasse Anrell att skivan existerar.

"NWT kan avslöja att det finns ett helt färdiginspelat album liggande i ett kassaskåp med den värmländska världsartisten Monica Zetterlund. Producent: Peter R Ericson. Nu hoppas han precis som jag att inspelningarna äntligen släpps så att hela världen kan lyssna på en Monica i absolut toppform", skriver Lasse Anrell i en krönika.

Annons

Det tredje albumet spelades in som en produktion för en internationell publik, men inspelningarna hamnade i kläm då två skivbolag slogs ihop. Det är nu Sony som äger rättigheterna och sitter på det bortglömda albumet.

Lasse Anrell vädjar nu om att de ska låta albumet se dagens ljus.

Monica Zetterlund gick bort 2005, 67 år gammal.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons