Kultur

Hellström vänder om och hittar hem

Skivrecension ,

Håkan Hellström

Genre: Pop/Rock

Album: Tillsammans i mörker

Bolag: Woah Dad!/WMS

I år firar Håkan Hellström 20 år som artist och gör det bland annat med det kommande albumet ”Rampljus”. Skivan, som kommer i två delar med första release i mitten av maj och den andra i augusti, är ett samarbete mellan Hellström, parhästen Björn Olsson och så Joakim Åhlund. Producenten bakom de tidigare ”2 steg från paradise” och ”För sent för Edelweiss”.

Rent tematiskt beskrivs projektet som skildring av ett liv av både ljusa och mörka stunder, och förstasingeln ”Tillsammans i mörker” är precis så hopplös och hoppfull som titeln antyder. Precis på det där sättet som vi hört Håkan Hellström många gånger förut. Ja, framförallt de gånger som han arbetat med Åhlund.

Det är också ett sound som klär honom. Släpiga, nästan sluddrande verser och tryggt omfamnade refränger som lyfter Hellströms röst till nya nivåer. Tillsammans med nerviga körer och fint balanserad, om än återhållsam, ljudbild. Ömsom varm, ömsom spretig, med 70-talsinramning.

Banbrytande är det inte, men en fin och nära tröst i en overklig, pandemisk tid.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.