Annons

Hédi Frieds böcker delas ut till skolor

Litteratur • Publicerad 13 augusti 2020
Hédi Fried. Arkivbild.
Hédi Fried. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Författaren och psykologen Hédi Frieds böcker "Frågor jag fått om Förintelsen" och "Historien om Bodri" ska delas ut till svenska skolor.

Det är företaget Axel Johnson, Forum för levande historia och förlaget Natur och kultur som står bakom initiativet. Redan 2018 delades "Frågor jag fått om Förintelsen" ut till svenska högstadieskolor. Men nu utökas samarbetet till att även inkludera lågstadieskolor. Totalt omfattar projektet 50 000 böcker.

Annons

"Skolan är den viktigaste platsen i kampen för demokratin. Jag hoppas att mina böcker kan hjälpa eleverna att ta till sig historien och väcka frågor om vår samtid", säger Hédi Fried i ett uttalande.

Förintelseöverlevaren Hédi Fried har vid sidan av sitt yrke som psykolog i över 30 år rest runt till svenska skolor för att tala om sina erfarenheter.

I "Frågor jag fått om förintelsen" har Fried samlat frågor hon har fått på föreläsningar genom åren. "Historien om Bodri" handlar om hennes egna upplevelser av Förintelsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons