Här är de mest populära kvinnorna på Spotify

Spotify listar de starkaste kvinnliga rösterna inför internationella kvinnodagen.
Ariana Grande kommer i topp och Molly Sandén är den svenska kvinnliga artist som hittills har strömmats mest i Sverige 2019.
Musik (TT) • Publicerad 7 mars 2019
Molly Sandén är den svenska kvinnliga artist som har strömats mest i Sverige hittills under 2019, enligt Spotify. Arkivbild.
Molly Sandén är den svenska kvinnliga artist som har strömats mest i Sverige hittills under 2019, enligt Spotify. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Musiktjänsten Spotify har sammanställt de 20 mest strömmade kvinnliga artisterna från 1 januari till 1 mars 2019.

På första plats globalt sett kommer föga överraskande den amerikanska popstjärnan Ariana Grande med över 56 miljoner lyssningar i månaden. Hon följs av hyllade nykomlingen Billie Eilish och på tredjeplatsen kommer Lady Gaga.

Dessa tre stjärnor är också de som svenska Spotifyanvändare lyssnat mest på under samma period, men på fjärde plats kommer Molly Sandén vilket gör henne till den mest spelade svenska kvinnliga artisten i Sverige.

Andra inhemska förmågor som varit populära under de första månaderna 2019 är Zara Larsson, Astrid Lindgren och Laleh.

Spotify har även listat de mest populära poddarna ledda av kvinnor. Globalt sett toppar den humoristiska true crime-serien "My favorite murder" med komikerna Karen Kilgariff och Georgia Hardstark.

Spotifys populäraste svenska poddar är "Skäringer och Mannheimer", följd av "Spöktimmen" med Jenny Borg och Linn Larsson, och "Alice & Bianca – Har du sagt A får du säga B".

Jon Lindhe/TT

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.