Annons

Gwen Stefani kritiseras – kallade sig japansk

Nöje • Publicerad 11 januari 2023
Gwen Stefani kritiseras för sin Japanvurm. Arkivbild.
Gwen Stefani kritiseras för sin Japanvurm. Arkivbild.Foto: Evan Agostini

Artisten Gwen Stefani får kritik efter att hon i en intervju sagt att hon är japansk, skriver Billboard. I en intervju med Allure pratade popstjärnan om skönhetsmärket Harajuku Lovers, som hon startade fyra år efter att hennes debutalbum kom, 2004.

Stefani förklarade att hennes intresse för allt japanskt kommer från hennes amerikansk-italienske pappa, som arbetade för Yamaha och ofta reste till Tokyo. Hon berättade också att hon rest till landet i vuxen ålder, och lade till "Jag sade, herregud, jag är japansk och jag visste inte om det. Jag är det, vet du."

Medan Stefani beskriver sig som ett superfan menar kritiker att hon approprierar den japanska kulturen. I intervjun säger Stefani om eventuella framtida anklagelser kring appropriering: "Det borde vara okej att inspireras av andra kulturer, om vi inte tillåts det är det att splittra folk, inte sant?".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons