Annons

Gunna och Young Thug fortsatt häktade

Musik • Publicerad 10 juli 2022
Gunna blev åter igen nekad borgen i veckan efter att han tillsammans med rapkollegan Young Thug häktats för gängverksamhet. Arkivbild.
Gunna blev åter igen nekad borgen i veckan efter att han tillsammans med rapkollegan Young Thug häktats för gängverksamhet. Arkivbild.Foto: Scott Garfitt/AP/TT

En domare i Atlanta, Georgia, USA nekade i veckan borgen för rapparen Gunna, vars födelsenamn är Sergio Kitchens.

Kitchens, som haft två förstaplaceringar på den amerikanska Billboardlistan, är häktad sedan ungefär två månader. Kitchens ska åtalas för "racketeering" – en särskild amerikansk lag som fokuserar på organiserad brottslighet och gängverksamhet. Detta var andra gången han nekats borgen.

Annons

Domaren påstod att det finns risker att Kitchens skulle hota vittnen om han släpptes innan rättegången.

Gunna häktades samtidigt som sin rapkollega Young Thug, vars riktiga namn är Jeffery Lamar Williams, som åklagare pekat ut som grundaren av ett våldsamt gatugäng kallat Young Slime Squad (där Kitchens påstås haft en framträdande roll). Williams nekades även han borgen på liknande grunder i början av juni.

Enligt åtalet har gänget utfört flera mord, skjutningar och bilstölder under ett decennium, och marknadsfört sina brott i musik och via sociala medier.

Sergio Kitchens har erbjudit sig att bära fotboja och använda sina hus för att betala borgen. Hans advokat hävdade också att åklagarsidan inte kunnat presentera några bevis för att Kitchens är ett hot mot vittnen. Ingen annan som är häktad i åtalet har heller tillåtits borgen.

Rättegången är schemalagd till att börja i januari 2023.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons