Annons

Göteborgsoperan siktar på novemberpremiär

Göteborgsoperan håller fortsatt stängt under oktober månad – men siktar på en öppning i november med fyra premiärer.
Kultur • Publicerad 10 september 2020
Göteborgsoperan har varit stängd sedan den 12 mars. Arkivbild.
Göteborgsoperan har varit stängd sedan den 12 mars. Arkivbild.Foto: FREDRIK PERSSON/TT

Den publika verksamheten på Göteborgsoperan har varit stängd sedan den 12 mars, på grund av regeringsdirektiv och rekommendationer från ägarna Västra Götalandsregionen, uppger Göteborgsoperan i ett pressmeddelande.

Nu siktar de på fyra premiärer på stora scenen i november: "Cabaret", "Out of time", "Siegfried" och "Tosca".

Annons

"Nu ser vi ljuset i tunneln och hoppas på nya besked från regeringen och efter det beslut från vår ägare VGR. Men innan dessa beslut finns på plats måste vi på ett ansvarsfullt sätt planera vår verksamhet och helhjärtat fokusera på ett planerat öppnande längre fram", säger Christina Björklund i ett pressmeddelande.

Så länge offentliga evenemang med mer än 50 personer är förbjudna, så är Västra Götalandsregionens bedömning att operan inte får spela inför publik.

"Om vår ägare efter nytt regeringsbeslut väljer att låta oss öppna återstår ändå många frågor och mycket arbete – vi kan till exempel inte sälja biljetter utan att veta hur många vi får ta in i salongen och exakt vilka säkerhetsföreskrifter som ska gälla", säger Christina Björklund i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons