Annons

Gör åtta meter hög skulptur till Djurgården

Konst • Publicerad 9 februari 2021
Michael Elmgreen och Ingar Dragset ställde 2012 ut sitt verk "Powerless structures" på en av socklarna vid Trafalgar Square i London. Arkivbild.
Michael Elmgreen och Ingar Dragset ställde 2012 ut sitt verk "Powerless structures" på en av socklarna vid Trafalgar Square i London. Arkivbild.Foto: Lefteris Pitarakis

En åtta meter hög skulptur blir huvudnumret i årets utomhusutställning på Kungliga Djurgården i Stockholm i sommar. Verket är gjort av den internationellt kända konstnärsduon Elmgreen och Dragset som utsetts till årets konstnärer av Prinsessan Estelles kulturstiftelse.

Den danske konstnären Michael Elmgreen och hans norska samarbetspartner Ingar Dragset är kanske mest uppmärksammade för verket "Prada Marfa" från 2005, en kopia i full skala av en för evigt stängd lyxbutik, placerad intill en motorväg i öknen i Texas.

Annons

"Vi ser verkligen fram emot att få presentera Elmgreen & Dragset utomhus på Kungliga Djurgården i sommar. De har en alldeles speciell förmåga att kunna gestalta angelägna ämnen på ett oväntat och överraskande sätt", säger Sara Sandström Nilsson, verksamhetsledare för stiftelsen i ett pressmeddelande.

Sommarens utställning pågår mellan 8 juli och 26 september. Den åtta meter höga skulpturen köps in av stiftelsen och kommer senare att placeras i en framtida skulpturpark i området.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons