Annons

Glimten i ögat med klämkäck attityd

Publicerad 13 december 2019
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.

Robbie Williams

Album: The Christmas Present

Bolag:Columbia/Sony

Genre: Pop

Det är återigen dags att damma av lådor med julkulor och att bränna bocken uppe i Gävle. Precis som ens okända farbrors mans ex som endast tycks vakna till liv kring julafton, verkar artister som hade en höjdarkarriär på 90-talet likväl vakna till några veckor innan jul för att lansera ett “splitternytt” julalbum.

Robbie Williams äntrar denna scen även han detta år med sitt allra första julalbum, fullproppat med 28 spår. Det är ett tappert försök, men hur mycket ska vi egentligen behöva höra från Robbie Williams? Det luktar lite som Ebenezer Scrooge från Dickens ”En julsaga”, med de där säregna personlighetsdragen hos en gammal girig vit man som känner ett behov av att vara herre på täppan. Det uppskattas att “Let’s not go shopping” är en slagsång mot julens konsumtionshets, men den kommer knappast användas av jordens miljöaktivister för att minska vårt fotavtryck.

Williams har ju till och med stolt skrutit om att det är han som ska ta minsann ta över tronen från Michael Bublé med sitt halvdana julalbum. Det är väl knappast det som julen handlar om, men när det är lågsäsong för skivbolagen måste vinst rulla in på ett eller annat sätt. Givetvis har “The Christmas Present” allt det där som endast en 45-årig Robbie Williams kan leverera – glimten i ögat med lite sliskig och klämkäck attityd. Men, tyvärr så behövdes inte den här skivan, och vi behöver inte någon uppföljare heller.

Louise OlssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons