Annons

Glasvegas jobbar med nytt album

Kultur • Publicerad 11 augusti 2020
James Allan i Glasvegas på sverigebesök 2011. Arkivbild.
James Allan i Glasvegas på sverigebesök 2011. Arkivbild.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Det skotska rockbandet Glasvegas är i färd med att spela in ett nytt album – deras första på sju år.

Bandets sångare James Allan avslöjar nyheten i ett inlägg på Instagram , där han skriver att ny musik kommer "mycket snart".

Annons

Han förklarar också att orsaken till det långa uppehållet är att han har tagit beslutet att producera och spela in skivan helt utan hjälp utifrån.

"Det kanske inte var den säkraste vägen att gå eller den mest logiska idén. Men jag kunde inte rå för att jag ville lyssna på mitt hjärta", skriver Allan.

Glasvegas är numera utan sin svenska trummis Jonna Löfgren, som varit med i bandet sedan 2010. I juni meddelade bandet att Löfgren och Glasvegas skildes åt som vänner eftersom hon hade andra åtaganden.

Glasvegas slog igenom 2008 med sitt kritikerhyllade och självbetitlade debutalbum. Senaste skivan "Later…when the tv turns to static" kom 2013.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons