Annons

"Glada Hudik"-filmen "Catwalk" blir serie

Tv • Publicerad 3 juli 2020
Emma Örtlund. Arkivbild.
Emma Örtlund. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Biofilmen "Catwalk", om "Glada Hudik"-Emmas dröm om en modellkarriär, ska bli tv-serie i sex avsnitt på Viaplay, enligt ett pressmeddelande.

Filmen följer Emma Örtlund som ber Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson om hjälp att förverkliga sin dröm om att bli modell, som ett sätt att ta revansch på dem som mobbat henne för hennes funktionsnedsättning.

Annons

Varje avsnitt följer en av de olika huvudpersonerna i filmen, Emma Örtlund, Ida Johansson, Kitty Jonsson, Alexander Rådlund och Nicklas Hillberg. Serien innehåller material som inte visats tidigare från deras gemensamma resa till New York Fashion Week.

"Emma, Kitty, Nicklas, Alex och Ida får mig att leva mitt liv på högsta volym varje dag. Jag känner mig fri, lycklig och väldigt tacksam när jag är med dem. Jag kan lova att tittarna kommer kastas mellan fantastiska, galna och helt underbara historier", säger Pär Johansson i pressmeddelandet.

Serien visas från och med den 11 september.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons