Annons

Gary Glitter tillbaka i fängelse

Nöje • Publicerad 13 mars 2023
Övergreppsdömde Gary Glitter har kallats tillbaka till fängelset.
Övergreppsdömde Gary Glitter har kallats tillbaka till fängelset.Foto: Lefteris Pitarakis/AP/TT

Det blev en kortvarig frihet för den pedofildömde glamrockaren Gary Glitter. Under måndagen återkallades han till brittiskt fängelse för att ha brutit mot villkoren för frigivningen.

Glitter, vars riktiga namn är Paul Gadd, släpptes i början av februari från ett lågsäkerhetsfängelse i Portland i södra England där han avtjänade ett 16-årigt straff för sexuella övergrepp på tre skolflickor.

Annons

Den 79-årige sångaren blev automatiskt frigiven efter att ha avtjänat halva sitt straff, men som alla dömda sexbrottslingar omfattas han av frigivningsvillkor. I Gadds fall handlade det om att bli övervakad av polis och kriminalvård samt vara försedd med en GPS-sändare.

"Att skydda allmänheten är vår främsta prioritet. Det är därför vi sätter tuffa licensvillkor och när förövare bryter mot dem tvekar vi inte att återföra dem till förvar", säger en talesperson för villkorsnämnden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons